Monday, March 21, 2016

Adam Lambert a revenit pentru ultima oară pe scena care l-a consacrat







Joi, 17 martie, a avut loc încă o gală live din cel de-al 15-lea sezon -și cel din urmă- al show-ului de televiziune „American Idol”.

Seara a fost deschisă de un throwback la sezonul 8 (aprilie 2009, mai exact), când un tânăr de 27 de ani uimea o lume întreagă și reușea să îl impresioneze chiar și pe implacabilul Simon Cowell cu interpretarea piesei „Mad World” (Gary Jules). 
Este vorba de nimeni altul decât Adam Lambert, unul dintre cei mai memorabili participanți ai concursului.

După 7 ani de la momentul amintit anterior, Adam revine pe scena care l-a consacrat și reinterpretează o bucațică din „Mad World”, dovedindu-si -a câta oară?!- excepționalele calități vocale, dar și inegalabila prezență scenică.






Pe lângă momentul nostalgic, Adam avea o misiune importantă: debutul live al noului său single, lansat în aceeași zi de 17 martie.

Welcome To The Show” este o colaborare cu suedeza Laleh, care este și scriitor, respectiv producător al piesei. Mai multe detalii aici.

Momentul incendiar a evidențiat „pachetul” complet de performer al lui Adam, dar și potențialul vocal al artistei (originară din Iran, de fapt) . O apariție destul de timidă, vizibil emoționată, însă cu o puternică chimie cu Adam.












Duetul a făcut ravagii pe site-urile de socializare, iar piesa „Welcome To The Show” a ajuns să urce în topurile iTunes din peste 20 de țări.

Este disponibilă și în iTunes România chiar aici.




Adam Lambert este singurul concurent „American Idol” care s-a întors în fiecare sezon al concursului, încă de la participarea sa din 2009 (sezonul 8) și până în prezent, (sezonul 15... și ultimul). L-am revăzut fie în ipostaza de performer, fie ca mentor sau chiar jurat.

În continuare, „povestea” sa de-a lungul celor 7 ani care-l leagă de „American Idol”:


2009 - sezonul în care a fost concurent.
După un parcurs uluitor, Adam pierde titlul în favoarea lui Kris Allen.





2010 - revine ca și mentor în săptămâna dedicată lui Elvis Presley și, de asemenea, reapare pe scenă ca și performer, de data asta fiind vorba de o piesă proprie - „Whataya Want From Me” (al doilea single al albumului „For Your Entertainment”)







2011 - prestație live, acustică a unei alte piese de pe albumul său de debut: „Aftermath




2012 - revine pe aceeași scenă cu „Never Close Our Eyes”, al doilea single al albumului „Trespassing”, lansat în același an.




2013 - scurtă apariție în cadrul rubricii „Where are they now?




2013 - revine în finala sezonului, de data aceasta în duet cu Angie Miller pe celebra „Titanium








2014 - se întoarce din nou în ipostaza de mentor




2015 - cea mai mare provocare de până atunci: jurizarea audițiilor din New York City, dar și repunerea în scenă a propriei sale audiții 








În prezent, Adam Lambert își continuă turneul solo „The Original High prin SUA, îndreptându-se ulterior spre Europa.


Exact peste 3 luni Adam se va afla în România, într-un concert de zile mari alături de trupa Queen.

Biletele se găsesc aici.

21 iunie, Piața Constituției, București





R.Ș.

No comments:

Post a Comment